Program

Råd- og tinghuset

»Retfærdigheden« - en historie bliver levende!

Fredagscafé den 25. januar  kl. 16

 

”Ad Camino del Norte til verdens ende”.

Pensioneret major Hans Rødsgaard-Mathiesen er en passioneret vandringsmand. Gennem de sidste 5 år, har han vandret Caminoen i Spanien.

Han vil fortælle om den 1000 kilometer lange vandring langs den nordspanske kyst i efteråret 2018.

Og fortællingen vil være krydret med masser af billeder.

 

Fredagscafé den 8. februar kl. 16

 

Fotograf Tao Lytzen, PIXLART

I ”Foto-kirken” i Østervrå har Tao Lytzen sammen med andre ildsjæle skabt noget ganske unikt i Nordjylland med deres udstillinger af berømte prisbelønnede fotografier.

I ord og billeder vil Tao Lytzen fortælle os om dette arbejde, og de enestående muligheder der ligger i foto-kunsten.

 

Tirsdag den 19. februar  kl. 19 – 21

 

Livestreaming om hjerneforskning

Hør om hvordan forskningen i nydelse og begær ved hjælp af hjerneskanninger og computermodellering kan være en nøgle til at forstå hvordan vores hjerne er indrettet og hvordan vores livskvalitet kan forbedres.

 

Torsdag den 21. februar kl. 19

 

VENNEFORENINGEN´s Generalforsamling

 

Tirsdag den 26. februar kl. 19-21

 

Livestreaming om klimaændringer

Hør om de atmosfæreprocesser og mekanismer som ligger bag klimaændringerne og om de FN-rapporter som i stor detalje udreder hvad vi ved om de igangværende klimaændringer, deres konsekvenser og hvad fremtiden byder på. Og hør om konsekvenserne i Danmark.

 

Søndag den 3. marts kl. 15-18

 

”Syng sammen”

Musikmennesket Henrik Strøm vil tage os med på en rejse i vore visers univers. – fra folkeviser til soldaterviser, filmviser og revyviser. Og med os selv som aktive medvirkende!

Vi vil opleve Kai Normann Andersen iklæde Poul Henningsens karske tekster smægtende melodier, og vi må stille os selv spørgsmålet, om vi bliver underholdt eller revset?

 

Mandag den 11. marts kl. 19

 

Foredrag ved Eric Kaare, galleriejer og en væsentlig del af det nordjyske kunstmiljø igennem snart 50 år.

”Lund-klanen”, Vrå-udstillerne og kunstnerne fra Skagen.

Yan der hellere ville hedde Nielsen, og Oluf som skabte det bedste krucifiks i Nordjylland, - og meget, meget mere.

Eric Kaare afviklede sin første kunstudstilling med disse kunstnere i 1979, og han har fulgt dem på tætteste hold siden.

 

Tirsdag den 12. marts kl. 19-21

 

Livestreaming om hvaler

Tag med verdens mindste hval, marsvinet, på jagt i danske farvande og prøv at forstå hvordan en kaskelothval holder vejret i to timer. Og hør hvordan hvalerne, hvis forfædre var landdyr tæt beslægtet med nutidens grise, har tilpasset sig livet i vand.

 

Fredagscafé  den 5. april kl. 16

 

Museumsinspektør, KYSTMUSEET, Jens Thidemann,  hvis store viden og gode formidlingsevne vi tidligere har glædet os over, vil denne forårsdag fortælle om den ”well-ness-bølge”  anno 1900, som startede turismen i Sæby og resten af Vendsyssel.

Den franske filosof Rousseau skrev i 1700-tallet om naturen som kilde til helse og velvære, og denne opfattelse bredte sig ud over resten af Europa. 100 år senere nåede den til Danmark, hvor kur- og badehoteller skød op, med Sæby´s blandt de tidligste.

 

Tirsdag den 9. april kl. 19-21

Livestreaming om behandling af cancer.

Hør om fysikken bag at stråler kan slå kræftceller ihjel og bidrager til at mange af os nu overlever kræft. Hør om den store, nye danske accelerator som fra 2019 tilbyder danske kræftpatienter avanceret og mere skånsom strålebehandling med partikelterapi.

 

© Copyright 2013. All Rights Reserved.